Manuscript

Het verhaal zat al een tijd in je hoofd. En nu staat het dan eindelijk ook op papier. In je eigen manuscript. Natuurlijk heb je dat keer op keer herlezen. Al die zinnen, al die woorden. Je hebt erin gestreept, er soms wat aan toegevoegd en je hebt ermee geschoven. Je was kritisch, maar nu ... Nu ben je tevreden.

Afbeelding van StockSnap via Pixabay manuscript

De verleiding is groot om meteen op zoek te gaan naar een partij die je verhaal uit wil geven. Ga je voor een reguliere uitgeverij of kies je voor uitgeven in eigen beheer? Zeker bij die laatste kun je vaak gauw (en snel) terecht. Keus genoeg ook. En waarom zou je die stap ook níet zetten? Je hebt er meer dan je uiterste best op gedaan.

Toch is het slim om nog even te wachten. Waarom?

Volgende stap

Vaak zie je je eigen fouten over het hoofd. En gek genoeg; steeds weer lees je er overheen. Ook is onze taal knap lastig. Moeten die woorden nou aan elkaar of moeten ze los? Schrijf je aan het eind een d of een t? Is het nou dat of wat? En hoe zit het ook alweer met die leestekens?

Misschien is dít wel een idee: download gewoon  mijn gratis e-book 11 tips voor je tekst. Het staat bomvol handige tips en voorbeelden, waardoor je zelf al veel fouten kunt voorkomen. Zo kun je vandaag nog aan de slag!

Of toch liever dit? De hoogste tijd voor vreemde ogen. Ogen die voor het eerst en met een frisse blik naar jouw manuscript kijken. Is je tekst foutloos? Is de structuur in orde? Aandacht voor alles wat aan jouw aandacht ontsnapte. De dingen die uitgeverijen en lezers storend vinden. Je manuscript wordt een goed verhaal.

Begeleiding manuscript

Begeleiding kan op verschillende manieren. Met M-Snel, M-Advies en M-Advies-Plus help ik je een stuk op weg. Stuur een gedeelte van je manuscript op. Ik breng er de nodige wijzigingen in aan en ik geef je tips en advies. Zo zie je precies waar je in de rest van je manuscript op moet letten. Hieronder zie je wat het best bij je past. Meer info over wat dat kost? Ga naar Tarieven.

 M-Snel M-Advies M-Advies-Plus
→ Max. 750 woorden → Max. 750 woorden → Max. 750 woorden
→ Correctie spelling → Spelling → Correctie spelling
→ Foutloze zinnen → Zinsbouw → Foutloze zinnen
→ Nakijken opmaak → Opmaak → Nakijken opmaak
→ In document verwerkt → Tips en advies → In document verwerkt
    → Tips en advies

 

Geef je liever het hele manuscript uit handen. Ook dat kan natuurlijk. Ik ga er graag mee aan de slag. Kies je voor M-Standaard? Of wil je het wat uitgebreidere M-Plus? Wat past het best bij je? Meer info over de kosten? Je leest er meer over bij Tarieven.

 M-Standaard
→ Correctie spelling
→ Foutloze zinnen
→ Nakijken opmaak (o.a. spaties)
 M-Plus
→ Als M-Standaard met extra:
→ Opbouw
→ Consistentie
→ Leesbeleving


Speciaal aanbod voor je manuscript

Twijfel je nog steeds of dat allemaal wel nodig is? Wil je vooraf precies weten wat jij ermee op zou schieten? Dat snap ik. Vandaar mijn speciale aanbod, waardoor die beslissing een stuk gemakkelijker wordt. Wat dat inhoudt?

Voor slechts € 10,- (excl. btw)* bewerk ik maximaal 1000 woorden van je manuscript. Het manuscript, waarin elke aanpassing afzonderlijk te zien is, krijg je snel van me terug. Bekijk het op je gemak. Ben je er tevreden mee? Ik stuur je graag een vrijblijvende offerte voor (de rest van) het manuscript. Kies je daarna voor M-Standaard of voor M-Plus? Ik geef je graag advies. En wie weet, ga ik dan wel voor jou aan de slag. Zo wordt jouw verhaal een nóg beter verhaal!

Een volledig bewerkt manuscript van 10.000 woorden kan ik je al voor € 245,- (M-Standaard/excl. btw) leveren. M-Plus: € 281,75. En een manuscript van 20.000 woorden al voor € 370,- (M-Standaard/excl. btw). M-Plus: € 425,50. Heb je een omvangrijker manuscript of ben je benieuwd naar een vrijblijvende richtprijs? Neem gewoon even contact op.

*) Aanbieding van € 10,- is eenmalig te gebruiken bij manuscripten groter dan 1000 woorden.

henk 2021

Samenwerking uitgeverij Ensifera

logo uitgeverij Ensifera manuscriptBen je een (toekomstige) klant van uitgeverij Ensifera? En wil je daarnaast je manuscript door mij laten verzorgen? Dan heb je geluk. Regelmatig werk ik samen met deze jonge Schiedamse uitgeverij en daardoor kan ik je een mooi aanbod doen. Meer weten over de speciale voorwaarden? Ga naar Contact of stuur een e-mail naar Nancy Heinsman.

Samenwerking Twinkelins

logo Twinkelins randWil je je boek in eigen beheer uitgeven? En word je daarin bijgestaan door Lindsay van Ooijen? Dan kun je mij ook inschakelen om ervoor te zorgen dat je tekst perfect wordt. En wat ook mooi is ... Door de fijne samenwerking met Twinkelins heb ik een mooi aanbod voor je. Meer weten over de speciale voorwaarden? Ga naar Contact of stel je vraag op de website van Twinkelins.

Samenwerking Fijn Vormgeven

logo Fijn VormgevenLaat je door Mandy van Fijn Vormgeven van je boek iets prachtigs maken? Wil je daarnaast ook dat de tekst top is? Dat komt dan goed uit, want Mandy staat niet alleen voor Fijn Vormgeven, maar ook voor fijn samenwerken. Daarom kan ik haar klanten verrassen met een speciaal aanbod. Meer weten? Ga naar Contact of stel je vraag op de website van Fijn Vormgeven.

Het resultaat?

  • vol zelfvertrouwen uitgeven in eigen beheer
  • een betere binnenkomer bij iedere uitgeverij

Daar doe je het voor!

Reacties over hulp bij manuscripten

Enkele reacties over manuscripten die ik verzorgde:

  • "Ah wat fijn zeg, ik ben er erg blij mee."
  • "Je tovert een glimlach op mijn gezicht."
  • "Dank je wel voor de vlotte afhandeling van het redigeren."

Meer weten en meer reacties? Ga naar Hulp en Referenties.

steun