Online

Verhaal Dup en Daya

Het derde verhaal over Dup liet wat langer op zich wachten dan je na de eerste twee zou vermoeden. In augustus 2020 is het er gelukkig toch gekomen, maar niet in een papieren uitvoering. Dup en Daya verscheen online. En ... ook in een speciale vorm.

verhaal Dup en DayaJe kunt het verhaal lezen bij LeesMees, de specialist van het nieuwe begrijpend lezen. Dup en Daya bestaat uit 38 hoofdstukken, die je vooral lekker kunt gaan lezen. Regelmatig zie je ook een kleine toets. In zo'n toets beantwoord je steeds vijf vragen. Hierdoor is het verhaal voor de midden- en bovenbouw erg geschikt voor begrijpend lezen.

In Dup en Daya probeert Dup niet alleen zijn eigen problemen op te lossen, maar ook die van Keesje en Deevie. De twee kleuters worden vaak gepest door Willem-Jan. Kan Dup die uit die kluiten gewassen jongen de baas? Hij is minstens een kop groter! Dup komt er ondertussen ook achter dat opboksen tegen je moeder en een bazige tante zorgt voor een behoorlijke knoop in je maag. Het is maar goed dat Daya in de buurt is.

Verhaal Stientje en de wijde wereld

verhaal Stientje en de wijde wereldOok het verhaal van Stientje verscheen bij LeesMees. Daarom heb ik ook hier weer vragen gemaakt. Na ieder hoofdstuk vijf. Stientje en de wijde wereld is vooral geschikt voor kinderen van de middenbouw. Door een spannend verhaal beter worden in begrijpend lezen en daardoor meteen ook je woordenschat vergroten.

Stientje is een kuikentje dat maar al te graag de wijde wereld in wil. Weg van de boerderij, weg uit het kippenhok waar iedereen de baas speelt. Dat is allemaal niks voor Stientje. Maar is de wijde wereld met vreemde eenden en boze blaffers wél wat voor een klein kuikentje? En belangrijker nog ... is er wel een weg terug?

Verhalen Sam en Tess

Voor Team Talento bleef het ook niet bij één verhaal. Inmiddels heb ik al een flink aantal verhalen geschreven voor het onderdeel Theaterlezen. Verhalen binnen thema's als Sinterklaas, Kerst, Sport en spel, Speciale dagen en Moppen.

De verhalen bestaan vooral uit dialogen, een soort scripts dus. Elke lezer neemt een rol van een van de personages op zich. Ze lezen hun tekst hardop voor en voeren op die manier samen een 'toneelstukje' op.

Even vooraf oefenen maakt het lezen, vooral voor kinderen die er wat meer moeite mee hebben, wat gemakkelijker. De stukjes tekst zijn voor iedere lezer steeds relatief kort. Hierdoor wordt het voor hen ook wat eenvoudiger. Het resultaat? Teksten worden met plezier én vloeiend gelezen.

verhaal Team Talento - Op zolder

Meer weten of ook interesse?

steun