HenkTekst | Oog voor je tekst
Toetsenbord
Toetsenbord
Gereedschapskist voor tekst

Een gereedschapskist vol letters, punten, komma's en andere tekens. Die heb je nodig als je je hulp aanbiedt bij het schrijven van tekst. Met je toetsenbord als gereedschap zet je alles op zijn plek. HenkTekst wordt JouwTekst. Dat is het hele verhaal. Simpel!

Ik hou van gemakkelijk. Eén aanspreekpunt. Geen onderling overleg of doorverbinden. Je krijgt mij aan de lijn. En dan komen we er snel genoeg achter of het wat wordt. Als dat zo is, dan zorg ik voor een goede tekst. Alle afspraken kom ik natuurlijk netjes na. Zo simpel kan het zijn.

Tarieven

Ondernemen is duur. Zeker als je net begonnen bent, sla je achterover van alles wat nodig is om je zaak goed te laten draaien. En dan ook die tekst nog. Dat is misschien een post die je niet had voorzien.

Regelmatig hoor ik van mijn klanten dat de kosten om een website helemaal in orde te krijgen erg meevallen. Vooral als je weet wat het gevolg is. Een SEO-vriendelijke website zonder fouten. Hierdoor krijg je vanzelf een betere score in zoekmachines en … meer bezoekers. Ik durf dan ook te stellen dat mijn tarieven oké zijn.

Hoe kan dat?
1| Het pand

- Ik werk niet in een duur kantoor, maar lekker thuis.
- In een huis dat niet speciaal voor HenkTekst gebouwd is.
- Wel zo goedkoop dus.

 tekst

2| Het vervoer

- En een leaseauto van de zaak dan?
- Die natuurlijk best wat mag kosten? Ik doe liever normaal.
- Die oude, rode auto is gelukkig niet van de zaak.

tekst

3| Het personeel

- Ook het personeel vormt geen indrukwekkende onkostenpost.
- Christje is vrijwilligster.
- Wat kattenvoer en kattenkorrels.
- Daar doet ze het voor.

tekst

Alle waar naar zijn geld?

Ik hou wel van spreekwoorden. Gelukkig komen die niet altijd uit. 'Alle waar is naar zijn geld' is er zo een.

Hierboven zie je waarom je voor mijn teksten de hoofdprijs niet betaalt. Waarom dan toch op de eerste rang? Ik richt me op kwaliteit. De puntjes op de i. Maar wel flexibel, met oog voor je tekst.

Ik schrijf zoals je lezer het wil lezen. In gewone taal, helder en duidelijk. Jarenlang stond ik voor de klas. Uitleggen, verhalen vertellen, steeds weer communiceren. Als dat uitleggen al niet is aangeboren, is het op zijn minst een tweede natuur geworden.

SEO
tekst

Over de structuur van teksten van websites en blogs heb ik veel geleerd van iemand die het kan weten. Arjan Jonker kan eindeloos vertellen over SEO en het schrijven van waardevolle webteksten. Al dat waardevols van die boordevolle cursus gebruik ik straks ook voor jouw website. Zo scoren teksten optimaal in Google.

Wat is er zo leuk aan?

Wat is er zo leuk aan op een kamertje zitten typen? Ja, als dat het was, was de lol er snel af. Op allerlei manieren - online en 'in het wild' - ontmoet ik nieuwe mensen. Niet alleen in Oosterhout, Breda en pak hem beet Tilburg natuurlijk.

Ook in de rest van ons taalgebied. Gemakkelijk en snel, digitaal of over asfalt. Mensen spreken met frisse ideeën, andere invalshoeken en soms een andere aanpak. Nooit te oud om te leren. Elke dag wat nieuws.

Variatie

Elke opdracht is ook weer anders. Die variatie houdt het leuk, spannend en uitdagend.

  • Van een website voor een boekhouder of een architect tot aan een wervende tekst voor de verkoop van een huis.
  • Een LinkedIn-profiel corrigeren en een kookboek met de heerlijkste recepten redigeren. Lekker!
  • Een artikel over lichaamsverzorging schrijven vergt net weer een andere aanpak dan de tekst van de website van een 360o-fotograaf.
  • Schrijven voor een educatieve bestemming blijft ook telkens weer een uitdaging. Of het nu een blog is of het uitwerken van een training.
  • En fictie ...

tekstOok een uitstapje naar het net niet echte is vaak een verademing. Ik schrijf graag Kort en klein, de serie korte verhalen. Heerlijk om van een klein beetje werkelijkheid een kort verhaal te maken dat een eigen leven gaat leiden. Leuk ook als de lezer zich afvraagt wat er wel en niet echt gebeurd is. En fictie in opdracht? Kom maar op!

De rode draad

Die rode draad is simpel. Ik wil dat je blij wordt van je tekst. Een fijn gevoel krijgt. Een zorg minder hebt en dat je wat meer tijd overhoudt voor de dingen waar jij zo goed in bent.

Na een klus las ik laatst: "Dank je wel, ben er erg blij mee en best wel trots".

Dát is het. Dat is wat ik wil!

Ik nodig je graag uit. Ga naar:

tekst