Op de basisschool

basisschoolVan 1977 tot 2005 stond ik voor de klas. Op basisschool De Hobbit. Twaalf jaar na mijn vertrek sloten de deuren van die basisschool definitief. Enig verband tussen de twee feiten ligt niet voor de hand.

 

Volle klassen

Ik heb het nooit precies nagerekend, maar ik moet in die jaren toch algauw ruim 800 kinderen in de klas hebben gehad. Klassen met maar liefst 39 leerlingen tikken lekker aan! Hoewel elk kind, elke klas en elk schooljaar verschillend was, wil je na zo'n lange tijd weleens wat anders ...

Naar Ambrasoft

ambrasoftIn 2004 zocht Ambrasoft een tekstschrijver. Voor die grote uitgever van educatieve software ging ik graag werken.

In de begintijd stond vooral de ontwikkeling van het programma WoordenSTART (uitbreiding van woordenschat) centraal.

 

Nieuwe oefeningen

Bij Ambrasoft mocht ik naast kinderverhalen schrijven ook meedenken over nieuwe oefeningen. Die zette ik met behulp van een editor in het programma. Verder maakte ik foto's en sprak ik teksten in. Die moest ik daarna ook nog bewerken. Het was een goede stap en een leerzame.

 ambrasoft

Verhalen

Voor Ambrasoft - sinds 2008 onderdeel van Noordhoff Uitgevers in Utrecht - heb ik ruim 60 verhalen geschreven, waaronder elf Weetboeken (non-fictie wereldoriëntatie) en drie stripverhalen. Samen met illustrator Aad Bijloo (StudioAB) was het steeds een feestje die te maken.StudioAB - Aad Bijloo

 

Uitgeverij De Eenhoorn

In oktober 2010 verscheen mijn eerste kinderboek, Dup vangt een staart. Dup woont met zijn moeder in een flat. Als hij op een dag alleen is, gaat het helemaal mis. Wie is er eigenlijk nog te vertrouwen?

Uitgeverij De Eenhoorn uit België gaf het boek uit. Begin 2011 verscheen ook het tweede boek over Dup. In Dup in de Bramenstraat komt Dup weer in de problemen. Samen met klasgenoot Robbert raakt hij verstrikt in een lastig zaakje.

Beide boeken werden geïllustreerd door de bekende illustratrice Milja Praagman.

De serie Kort en klein

Het werd tijd voor een andere vorm van creatief schrijven. De verhalen moesten korter én voor alle leeftijden. Ze moesten gemakkelijk in een piepklein stukje van je dag passen. Even lezen en dan weer door. Kort en klein. Dat idee.

 

kort klein

Kees

In december 2016 schreef ik Kees, het eerste Kort en kleintje. In oktober 2017 verschenen Flexgekte en Potje op Schrijverspunt. Daarnaast werden Omelet en Spagaat ook op ColumnX geplaatst.

In totaal zijn ze daar duizenden keren gelezen. Vanaf augustus 2018 spelen ze een thuiswedstrijd, hier op HenkTekst.

 

E-book

Ik werk ook aan het e-book Kort en klein. Hierin worden veel verhalen uit de serie opgenomen. Meer informatie vind je hier.

HenkTekst en de KVK

KVKHet klinkt als een spannend boek. En dat is het eigenlijk ook!

Op 10 augustus 2018 was het tijd om (ook) op eigen benen te gaan staan. Dus ... even de naam HenkTekst bedenken en hup, naar de KVK. (De korte versie van het hele verhaal.)

Het looprek van de dagelijkse baan paste daar trouwens op dat moment nog goed bij. Naast mijn werk voor Ambrasoft en Noordhoff bleef er genoeg tijd over om mensen te helpen die vastlopen in teksten.

 

Oog voor je tekst

Na dat officiële bezoekje aan de KVK in Breda strijk ik allerlei teksten glad. En als tekstschrijver schrijf ik nieuwe. Ik help waar het nodig is. Oog voor je tekst. Voor het fijne gevoel dat teksten helemaal in orde zijn.

Een nieuwe werkplek?

Vanaf 1 maart 2019 veranderde er een hoop qua werkplek. Mijn dagelijkse ritten voor Ambrasoft en Noordhoff Uitgevers stopten. Het fileprobleem was er natuurlijk niet meteen door opgelost, maar alle kleine beetjes helpen.

 

Win-win werkplek

Een ander kantoor, een ander adres? Dat valt reuze mee. Na het ontbijt de trap op en ik ben er. Ik werk voortaan thuis. Scheelt een uurtje of drie per dag. Als dat geen winst is!?

Alle tijd om HenkTekst wat ruimer op te zetten, om veel klussen op te pakken en met veel mensen in contact te komen.

werkplek