Kort en klein

Het werd tijd voor een andere vorm van creatief schrijven. De verhalen moesten korter. En liefst ook gemakkelijk in een piepklein stukje van je dag passen. Even lezen en dan weer door. Kort en klein. Dat idee.

Vanaf zaterdag 1 december 2018 kwam er een plek vrij op De Lange Mars Plus. Bij de columns verschijnt wekelijks een Kort en kleintje. Steeds een nieuwe. Natuurlijk verschijnen ze hier ook op HenkTekst.
We trapten af met Kapvrees.

Ik werk ook hard aan het e-book Kort en klein. Hierin worden veel verhalen uit de serie opgenomen. Meer informatie vind je hier.

De verhalen

In december 2016 schreef ik Kees, het eerste Kort en kleintje. In oktober 2017, toen de vaart erin zat, verschenen Flexgekte en Potje op Schrijverspunt. Naast deze twee werden Omelet en Spagaat ook op ColumnX geplaatst. In totaal zijn ze daar al zo'n 3000 keer gelezen. Vanaf augustus 2018 spelen de verhalen een thuiswedstrijd, hier op HenkTekst.

 

Regelmatig verschijnt er een nieuw Kleintje. Verhalen over gewone, maar toch bijzondere dingen. Met een knipoog en een eigen randje. Voor iedereen aan te bevelen. Hier kun je er een aantal lezen.

Kort en klein